автор фото
Анна Замаєва
0

Толока в Тараканівському форті 2.0

Цього тижня наша команда відвідала Тараканівський форт повторно – цього разу прибирали свіже сміття, а головне – встановлювали сміттєві урни на території.

“Люди смітять у форті частково через те, що не мають куди подіти свої пляшки та обгортки – на території нема жодного смітника! Коли ми вперше прибирали у форті, туристи підходили до наших мішків і викидали сміття у них. Форт в ці дні був ідеально чистим. Це помітна потреба відвідувачів форту, і ми їдемо її закрити”, – розповіла директорка фонду Аліна Косовська

Толока в Тараканівському форті 2.0
Ми придбали будівельні матеріали на суму 550 грн. і виготовили прості смітнички, які розмістили обабіч стежки в зовнішній частині форту. Частину матеріалу лишили місцевій громаді про запас – якщо раптом туристи зруйнують встановлені урни, вони зможуть встановити нові без нашої участі.

Волонтерка з Чернівців Антоніна Свірідова за власний кошт виготовила інформаційні таблички для відвідувачів форту, найбільш важливі переклала також англійською мовою. Ми розмістили їх на відповідних локаціях для інформування туристів про правила перебування у форті та можливі небезпеки.

Три дні зайняла робота у форті. За цей час ми також відвідали науковий відділ Дубенського історико-культурного заповідника і узгодили подальші роботи у форті та інформацію для великих туристичних стендів. Витрати на розхідники та транспортні витрати становлять 566 гривень.

Ми вдячні вам за підтримку наших проектів!